Basketbol B Basketbol B

17.09.2019

Gloria Cup Basketball turnuvasında CSKA Moskova şampiyon oldu!

Dünyaca ünlü takım ve sporcuları bir araya getiren Gloria Cup 2019’un ikinci turnuvası Gloria Cup Basketball, 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

A Grubunda CSKA Moscow, TEKSÜT Bandırma BK ve TOFAŞ Bursa; B Grubunda Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta ve Zalgiris Kaunas’ın mücadele ettiği turnuvada Rusya temsilcisi CSKA Moscow şampiyon oldu.

A Grubu

CSKA Moscow, TEKSÜT Bandırma BK ve TOFAŞ Bursa takımlarının yer aldığı A Grubu ilk maçında TOFAŞ Bursa ve TEKSÜT Bandırma BK karşı karşıya geldi. Bu mücadele, TEKSÜT Bandırma BK’nın 108-86’lık galibiyeti ile sonuçlandı.

12 Eylül’de gerçekleşen grubun ikinci maçında CSKA Moscow, TOFAŞ Bursa’ya 87-85’lik üstünlük kurarak turnuvaya galibiyet ile başladı.

İlk maçlarını galibiyetle tamamlayan CSKA Moskova ve TEKSÜT Bandırma BK arasında finalist takımı belirleyecek karşılaşma ise 13 Eylül’de oynandı. CSKA Moscow, bu maçtan 61-58’lik galibiyet ile ayrılarak adını finale yazdıran taraf oldu.

Gruptaki iki maçını da kaybeden TOFAŞ Bursa, final gününde beşincilik-altıncılık maçına hazırlanırken TEKSÜT Bandırma BK 1 galibiyetle üçüncülük-dördüncülük maçında kendisine yer buldu.

B Grubu

Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta ve Zalgiris Kaunas’ın yer aldığı B Grubundaki ilk karşılaşma Anadolu Efes ve Zalgiris Kaunas arasında oynanırken, galip gelen taraf 100-98’lik sonuçla Anadolu Efes oldu.

12 Eylül’de Zalgiris Kaunas ve Galatasaray Doğa Sigorta arasında gerçekleşen mücadeleden 71-70’lik skorla Zalgiris Kaunas galip geldi. Zalgiris Kaunas beşincilik-altıncılık maçına adını yazdırdı.
13 Eylül’de grubun son maçında Anadolu Efes ve Galatasaray Doğa Sigorta karşı karşıya geldi.

88-87’lik sonuçla galip gelen Galatasaray Doğa Sigorta, üçüncülük-dördüncülük maçında TEKSÜT Bandırma BK’nın rakibi olurken, grubu galibiyetsiz kapatan Zalgiris Kaunas ise TOFAŞ Bursa’nın beşincilik-altıncılık maçında rakip oldu.

Final Günü

Final gününün ilk karşılaşmasında TOFAŞ Bursa ve Zalgiris Kaunas, beşincilik-altıncılık için karşı karşıya geldi. Maçtan galip gelen taraf 95-100’lük skorla Zalgiris Kaunas oldu.
Bu sonuca göre TOFAŞ Bursa, turnuvayı 6. olarak tamamladı ve plaketini Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ve Smart Casual Event Spor Direktörü Buluç Yalçın tarafından aldı.

Turnuvayı 5. olarak tamamlayan Zalgiris Kaunas’a plaketini Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ve Smart Casual Event Spor Direktörü Buluç Yalçın verdi.

Maçın MVP’si ise Arturas Milaknis oldu.

Turnuvayı 3. tamamlamak için karşı karşıya gelen TEKSÜT Bandırma BK – Galatasaray Doğa Sigorta arasından gülen, 88-71’lik sonuçla TEKSÜT Bandırma BK oldu.

Turnuvayı 4. olarak tamamlayan Galatasaray Doğa Sigorta’ya plaketini Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ve Smart Casual Event Spor Direktörü Buluç Yalçın verdi.

Final günü galibiyeti ile turnuvayı 3. olarak tamamlayan TEKSÜT Bandırma BK’ya ise yine Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez ve Smart Casual Event Spor Direktörü Buluç Yalçın takdim etti.

3.lük karşılaşmasının MVP’si ise Emanuel Terry oldu.

Gloria Cup 2019 Basketball’un final maçında, Turkish Airlines EuroLeague Final Four Finali’nde de karşı karşıya gelen CSKA Moscow ve Anadolu Efes karşılaştı.

Nefes kesen anların yaşandığı karşılaşmada CSKA Moscow, Anadolu Efes’i 65-63 geçerek turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Anadolu Efes, 2.lik ödülünü Gloria Sports Arena Genel Müdürü Görkem Dönmez tarafından aldı.

Namağlup şampiyon olan CSKA Moscow, şampiyonluk kupasını Gloria Sports Arena CEO’su ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Elif Özdemir’in elinden aldı.

Gloria Cup 2019 Basketball turnuva MVP’si ise CSKA Moscow’dan Will Clyburn oldu.

Will Clyburn’e ödülünü, MV Holding Kurucusu Murat Vargı takdim etti.

Gloria Cup 2019 Basketball’dan tüm detaylar için https://www.gloriasportsarena.com.tr/en/cup/gloria-cup-2019/basketball-2019/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İLETİŞİM
DİĞER HABERLER