2GSA 690X504 2GSA 690X504

21.08.2014

Basketbolun Devleri Gloria Cup’ta Buluştu.

Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker, Cska Moskova, Olympiakos, Crvena Zvezda (Kızılyıldız) Telekom ve Unicaja Malaga takımlarının mücadele edeceği turnuva 23-26 Eylül tarihleri arasında Ülker Sports Arena’da oynadı.

Gloria Sports Arena sponsorluğunda düzenlenen Gloria Cup Basketball 23-26 Eylül tarihlerinde Ülker Sports Arena’da oynandı. Takımların sezon öncesi mücadele ettiği ciddi hazırlık turnuvalarından biri olarak kabul edilen, Türkiye'den Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker’in de yer alacağı “Gloria Cup”, Euroleague regülasyonlarına göre oynandı. Takımların tam kadro olarak katılacağı turnuvayı Euroleague hakemleri yönetti.

İspanya’da oynanan FIBA Dünya Basketbol Kupası sonrası, kulüp takımlarının lige hazırlık sürecinde çok önemli yere sahip olan organizasyon, altı takımın katılımıyla iki grup halinde gerçekleşti. Gruplarında ilk sırayı alan takımlar turnuvada final oynamaya hak kazandı. Gruplarda ikinci ve üçüncü sıraları alan ekipler ise karşılıklı eşleşerek klasman maçları oynandı.

Anadolu Efes turnuvada, Yunanistan'ın Olympiakos ve İspanya'nın Unicaja Malaga takımlarıyla A Grubu'nda mücadele etti. B Grubu'nda bulunan Fenerbahçe Ülker ise Rusya'nın CSKA Moskova ve Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımlarıyla karşılaştı.

Rusya, İspanya ve Yunanistan’da da yayınlanan turnuvaya dünyaca ünlü ukraynalı grup Red Foxes danslarıyla renk kattı.

A Grubu:

Anadolu Efes (TUR), Olympiakos (YUN), Unicaja Malaga (ISP)

B Grubu:

Fenerbahçe Ülker (TUR), CSKA Moskova (RUS), Kızılyıldız (Sırbistan)

İLETİŞİM
DİĞER HABERLER