Gloria Open 690X504 En Gloria Open 690X504 En

01.05.2016

Antalya’da dans şöleni!

DÜNYA Dans Sporları Federasyonu (WDSF) ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun desteği ile organize edilen ve dünyanın en prestijli dans yarışması olarak kabul edilen Gloria Open (GO) Dans Yarışması Gloria Sports Arena’da gerçekleştirildi. 2 gün süren ve 22 ülkeden 600 yarışmacının katıldığı organizasyonda; Standart kategorisinde Danimarka’dan Pasquale Farina-Sofie Koborg çifti, Latin kategorisinde ise Almanya’dan Marius Andrei Balan - Khrystyna Moshenska birinciliği kazandı.

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve organizasyondaki başarısı ile dünyanın en iyi ilk 3 yarışması arasına girmeyi başaran Gloria Open, Antalya’da tam bir dans şenliği yaşattı. Büyük katılımla düzenlenen dans yarışması, Standart ve Latin kategorilerinde Yetişkinler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler yaş gruplarında gerçekleştirildi. 22 ülkeden 600 yarışmacının yanı sıra, 15 ülkeden de 17 hakemin görev aldığı dev organizasyonu, 2 günde 2 bine yakın dans sever izledi. Tribünleri dolduranlar arasında çok sayıda yabancı turistin olması gözlerden kaçmadı.

Antalya Belek’teki Gloria Sports Arena’da gerçekleştirilen organizasyona Dünya Dans Federasyonu (WDSF) Spor Direktörü Marco Sietas de katıldı. Aynı zamanda yarışmanın başhakemlik görevini de üstlenen Sietas, organizasyona destek veren Türkiye Dans Sporları Federasyonu’na, organizasyonu düzenleyen Seans Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Halis Altay ve Organizasyonun Koordinatörü Alize Altay’a, yarışmaya ev sahipliği yapan Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir’e ve ekibine teşekkür etti. WDSF Spor Direktörü Marco Sietas, kendisi ve tüm hakemlerin adına bugüne kadar gördükleri en mükemmel misafirperverliği Türkiye’de yaşadıklarını söyledi.

Dünyanın en prestijli dans yarışmasına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir, “Hayata geçirdiğimiz son projemiz Gloria Sports Arena’yla ve içinde bulunduğumuz böyle güzel organizasyonlarla, görüyoruz ki spor ve sporcularımıza verdiğimiz destekle onların da dünya çapında başarılar kazanmasına zemin sağlıyoruz. Bizleri fazlasıyla gururlandıran da budur” dedi.

Yarışma Koordinatörü Alize ALTAY ise bu yıl ikincisini düzenledikleri Gloria Open Dans Yarışması’nın geleneksel olma yolunda büyük adımlarla ilerlediğini bildirdi. Altay, “Hepimiz bu sporun gelişmesi, sporcularımızın başarısı için fedakârlık yapmalı, kaynaklarımızı onlar için kullanmalıyız. Her sporcumuzun başarısı bizim, okunan marş ülkemizin olacaktır” diye konuştu.

Latin ve Standart branşlarında yarışan dansçılar, dünya sıralamalarında kendilerine yer edinebilmek için ter döktü. Gloria Open’da yarışmacıların kazandığı puanlar, dünya sıralamasında etkili olacak. Organizasyonun ilk gününde gerçekleştirilen Standart Yetişkinler kategorisinde Danimarka’dan Pasquale Farina-Sofie Koborg çifti birinci olarak 800 Euro’luk para ödülünü almaya hak kazandı. İkinci gündeki Latin Yetişkinler kategorisinde ise birinciliği Almanya’dan Marius Andrei Balan - Khrystyna Moshenska çifti alarak, 800 Euro’luk ödülü aldı.

Yarışmacılar ödüllerini Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Serik Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Gloria Sports Arena Proje Yönetici Elif Özdemir, Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Özdemir ve Melis Özaltın’dan aldılar.

İLETİŞİM
DİĞER HABERLER